CFT 

de meest functionele manier van trainen. 


0187 Barbell Gym is de beste box op Goeree-Overflakkee.

COMP - Competition, ga de competitie met jezelf aan, ga voor die verandering. Word fitter, sneller, actiever, sterker. Kortom, daag je zelf uit om het beste eruit te halen

FIT - Fitness, door regelmatig en goed bewegen in combinatie met goede en juiste voeding, word je fitter, zit je beter in je vel, meer stressbestendig. Kortom, een beter mens!

TRAINING - Training, om op de juiste manier de competitie met jezelf aan te gaan, dien je de juiste trainingen te krijgen. De juiste opzet en de juiste stimulans. Daarnaast dien je op een veilige en efficiënte manier de oefeningen te doen, hierdoor word je ook weer sneller fitter.

CFT  is een sport waarin aspecten van Turnen, Olympisch Gewichtheffen, Powerlifting, Strongman en Conditietraining worden gecombineerd.

CFT is een levensstijl die wordt gekenmerkt door veilige, effectieve lichaamsbewegingen en gezonde voeding. CFT kan worden gebruikt om elk doel te bereiken, van betere gezondheid tot gewichtsverlies tot betere prestaties. Het programma werkt voor iedereen, mensen die net beginnen en mensen die jarenlang hebben getraind.

CFT wordt gegeven door professionele, gespecialiseerde en gecertificeerde trainers.
Al onze trainers zijn het bezit van één of meerder CrossFit opleidingen.
Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de trainingen van Comptrain Gym. Comptrain Gym is van coach Ben Bergeron. Ben Bergeron traint enkele van 's werelds sterkste atleten. Ben, een voormalig Ironman-triatleet die CrossFit Games-competitor werd, heeft atleten gecoacht naar zes wereldkampioenschappen. Als coach van de (voormalig) Fittest Man en Fittest Woman on Earth wordt hij beschouwd als een van de topcoaches in de sport van CrossFit. (bron; https://benbergeron.com/about/)

Iedere training is anders. Een CFT training ziet er als volgt uit:
Warming up; hierin zorgen we ervoor dat het lichaam klaar wordt gemaakt voor de belasting van de training.

Skills: Veel onderdelen die worden uitgevoerd zijn complex. Om ervoor te zorgen dat deze veilig worden uitgevoerd, is de juiste instructie en oefening nodig.

Strenght: Kracht wordt bepaald door spieren. Om meer kracht te krijgen moeten we onze spieren trainen. Met de juiste kracht training en instructies worden de spieren optimaal getraind.

WOD:  WOD staat voor “Workout of the Day”. Deze Engelse benaming wordt gebruikt om de workout aan te geven. De WOD is iedere dag weer anders.